fbpx

La Unió quantifica en 17 milions d’euros les pèrdues en cítrics a causa de la borrasca

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors quantifica en 17 milions d’euros les pèrdues de cítrics causades per la borrasca. Els cultius més afectats han sigut els cítrics, els caquis i també les hortalisses d’hivern. Les comarques més perjudicades la Ribera i l’Horta. El Sindicat demana una resposta a les Administracions tant per als danys en els cultius com per a les infraestructures agràries, que també han patit les conseqüències del temporal.

Al llarg de la jornada de hui, tècnics dels principals sindicats agraris com AVA i la Unió de llauradors avaluaran in situ el mal que ha provocat la borrasca Glòria a les nostres terres. De moment, la Unió de Llauradors ha xifrat en 24 milions d’euros les pèrdues en general. A més, el sindicat indica que un 20 o 25% de la collita s’ha pogut veure afectada pel vent, el granís o les inundacions per la pluja. També s’han vist afectades hortalisses d’hivern com la carxofa, les creïlles i les cebes.

La Unió explica que l’estat avançat en què es trobava enguany la campanya ha minimitzat una miqueta el mal. No obstant això, els cítrics de la Ribera Alta s’han endut la pitjor part i per això, demanen suport a les Administracions.

Compartix la notícia

Deixa un comentari