L’abandò de mascotes en estiu provoca problemes en les colònies felines ja assentades

Alzira, al igual que altres ciutat ja viu un estiu d’abandó de mascotes. Un increment en època de vacances que ja han detectat l’Ajuntament d’Alzira i les protectores. Fins i tot, esta situació està creant problemes en la població de felins controlada a través de les colonies de gats. Institucions i protectores demanen responsabilitat als propietaris d’animals.
La protectora La Cua ha alçat la veu d’alarma sobre l’increment d’abandonament de gats per part dels seus propietaris, sobretot perquè els deixen allà on saben que hi ha colonies controlades. Una situació que va més enllà del que suposa abandonar un animal, ja que crea problemes a les colonies de gats del carrer.
Les protectores no viuen de manera especial l’arribada a l’estiu, perquè l’abandó d’animals és una tònica durant tot l’any. Sobresaturades, des de La Cua reclamen cases d’acollida i sobretot responsabilitat als propietaris de mascotes, no sols per a que no els abandonen, sino també perquè es responsabilitzen en temes com l’esterilització.
Per part de l’Ajuntament d’Alzira, la regidoria de benestar animal si que ha detectat un increment d’abandó de gossos i gats i sobretot ha destacat el mal estat de salut en el qual els troben. Es per això que apel•len també a la responsabilitat.

Deixa un comentari