L’agència municipal Idea ha atés al llarg del 2021 més de quatre mil persones

L’agència municipal Idea ha atés al llarg del 2021 més de quatre mil persones que busquen feina i gràcies al seu treball d’intermediació ha capat més de dos mil ofertes de treball. Idea està acreditada des del 2012 com agència de col•locació i actua de manera coordinada amb els serveis públics d’ocupació, un treball que complementa amb les altres àrees de formació, de projectes europeus, de comerç i de suport a l’emprenedor que completen el seu treball.
Com agència de col•locació, durant el 2021 ha registrat com a nous usuaris 3840 persones desempleades. Prop del 50 % són persones que pertanyen a col•lectius amb dificultats d’inserció i que, per tant , acudixen a este servei per a la necessària orientació laboral. 844 ja rebien alguna prestació Este primer contacte amb Idea els obri les portes a les persones usuàries de l’atenció individualitzada, l’assessorament i orientació laboral, el seguiment d’itineraris d’inserció, la sol•licitud de prestacions, l’actualització de currículums i la busqueda activa d’ofertes d’ocupació.
A més de l’atenció a les persones desocupades, Idea, a través de l’agencia de col•locació, oferix un servei a les empreses per a donar-li difusió a les seus ofertes i trobar més fàcilment les persones candidates a ocupar un lloc de treball. En este sentit, des de l’agència de col•locació s’ha treballat en 892 ofertes d’ocupació i 2209 llocs de treball ofertats. Unes xifres que demostren l’eficàcia d’esta agència com intermediador en el mercat de treball.
Un treball que reflectix les bons xifres de contractació del 2021 i la reactivació econòmica que s’ha viscut en l’últim trimestre de l’any 2021 i que ara s’ha vist aturada per les conseqüències de la guerra.
Com a resultat del treball d’Idea com agència de col•locació, durant el 2021 s’han subscrit 126 contractes per a persones ateses directament per l’agència, dels quals 18 són contractes indefinits. Des d’esta àrea s’espera continuar endavant amb esta tasca que enguany s’espera siga més difícil per la situació econòmica i que s’espera suplir amb l’arribada de fons europeus per a dinamitzar el mercat de treball.

Deixa un comentari