L’Agenda Alzira 2023 estarà dedicada a Jaume I després de l’èxit de la primera edició

Arriba l’Agenda Alzira 2023 després de l’èxit de la primera edició. Es tracta d’una iniciativa coordinada per l’Arxiu Municipal i editada per la regidoria de Patrimoni Històric i Turisme, amb textos d’Aurelià Lairón i Rubén Pastor. L’Agenda pot adquirir-se a partir de hui a l’Arxiu Municipal al preu de 12 euros.

L’any passat, l’agenda estava dedicada al patrimoni alzireny i recollia els monuments i llocs més representatius de la ciutat. Enguany, Jaume I i la seua relació amb la ciutat d’Alzira centren el tema de l’agenda, que compta amb fotografies de l’alzireny Alejandro González.  Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni Històric, agraïa també el treball del Serval, del fotògraf d’IDEA i del personal de l’Arxiu Municipal.

Rubén Pastor, redactor dels textos junt a Aurelià Lairón, explicava que el procés de treball ha sigut l’invers a l’utilitzat habitualment, per tal de donar-li importància a les fotografies d’Alejandro González. Així, els textos il·lustren les imatges per dotar-les de posteritat.

Esta iniciativa s’emmarca en les diferents accions dutes a terme per dignificar la figura de Jaume I, que protagonitzarà també els actes de la vespra de Sant Silvestre. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, recordava la importància de no perdre la identitat ni els orígens de 75 anys d’història. I animava la ciutadania a regalar l’Agenda 2023 per a Nadal.

Deixa un comentari