L’Ajuntament consulta el veïnat de Sant Joan i Les Barraques per a implantar la recollida del fem porta a porta

L’Ajuntament d’Alzira consulta la ciutadania dels barris de Sant Joan i Les Barraques. Esta consulta forma part dels treballs d’elaboració del la local de residus, que permetrà Alzira adaptar-se a la nova normativa europea, que aposta per la recollida selectiva en origen.

Alzira està elaborant el pla local de residus, on es determina la necessitat de contenidores, el reciclatge etc. Dins d’este pla, s’està fent una enquesta per conèixer l’opinió sobre la recollida del fem porta a porta. Una modalitat que s’està posant en marxa en pobles menuts de la Ribera amb la intenció d’impulsar la recollida selectiva en origen. És a dir el veïnat dividix els seu fem segons la tipologia. Esta recollida porta a porta en barris menuts o de carrers estrets, al temps evitaria els contenidors i els problemes associats a ells. ES per això que a hores d’ara s’està fent una enquesta al barri de Sant Joan i Les Barraques. Tal i com explica el regidor de serveis urbans, Fernando Pascual, es tracta de fer un procés amb participació ciutadana i saber que opina el veïnat sobre esta possibilitat.

Pascual ha recalcat la necessitat de reduir i reciclar al màxim, el reciclatge i la utilització de l’ecoparc no sols millora el medi ambient, sinó que a més ens rebaixa la taxa mal anomenada del reciclatge. Es paga menys quan més es recicla.

Deixa un comentari