L’Ajuntament d’Alzira aprova la liquidació del pressupost de 2022 i el pagament de vora mig milió d’euros en factures

Tal com avançàrem ahir, l’Ajuntament d’Alzira aprovà en sessió plenària la liquidació del pressupost de 2022. Amb esta liquidació, el govern decidí incorporar cinc milions del romanent del 2022 al pressupost de 2023, incrementant algunes partides.

Les partides que s’han incrementat tenen com a objectiu acabar projectes i reduir el deute. Entre les partides que s’incrementaran, es troben algunes que va demanar el Partit Popular, com pujar l’assignació a l’escola de teatre La Tarumba, a la colla de les Raboses o les partides de comerç i manteniment de les escoles, entre d’altres. Per este motiu, el Partit Popular es va abstindre. Ara bé, criticà que s’havia deixat d’executar un 38% de les inversions en el 2022.

El regidor d’Hisenda, Albert Furió, a més de recordar les dades positives d’inversió i la reducció del deute, explicà que la xifra d’inversió que no s’havia fet era mínima en comparació amb el global del pressupost.

Ahir al plenari també es va aprovar el pagament de prop de mig milió d’euros en factures de l’any 2022. Al ple s’aprovà el tràmit per donar-li curs, davant les crítiques del Partit Popular, que acusà el govern de mala gestió.

Segons explicà el regidor d’Hisenda, es tracta de factures que no arriben a temps per a tramitar-se perquè els proveïdors es retarden en presentar-les. Un tràmit que es fa cada any en els primers mesos de l’any. Des del Partit Popular, la regidora Luisa Castells considerava que era un exemple de mala gestió perquè es tractava de moltes factures.

El regidor d’hisenda, Albert Furió, explicà que s’havia canviat la manera de contabilitzar les factures i assegurava, irònicament, que la mala gestió del govern actual havia aconseguit augmentar els diners dels pressupostos municipals sense pujar impostos en estos anys. En canvi, segons Furió, la gestió que el Partit Popular havia fet en l’època que governava era de maquillatge.

Deixa un comentari