L’Ajuntament d’Alzira comença a pagar ajudes de la 2a fase del Pla Resistir

Tot i que fins el 20 d’abril es poden sol·licitar, l’Ajuntament tal i com va avançar, accelera la gestió i començarà a pagar les primeres 31 ajudes, el que suposa una quantitat de 87.800 euros. Ahir justament es reunia la comissió de valoració de les primeres ajudes d’esta segona fase, s’aprovaren 31 de 47 sol·licituds. Les que no es tramitaren hauran de esmenar o aportar documentació que faltava.

Esta segona fase d’ajudes parentesi del Pla resistir, està dirigida a professionals dels sectors al voltant del món de la festa: indumentaristes, pirotècnia, artistes fallers, tintoreries, atraccions i parades de fira ambulant, floristeries, taxistes i fotògrafs. Estes ajudes es poden continuar demanant a la seu electrònica municipal fins al 20 d’abril. Ara bé, tal i com explica el regidor d’Hisenda, l’Ajuntament ha començat a pagar ja, abans de que acabe el termini. Albert Furió.

Una vegada finalitze el termini es tornarà a reunir la comissió per fer un nou pagament. Amb els diners sobrants, l’Ajuntament ja està valorant posar en marxa una tercera convocatòria d’este pla.

Recordem que La Generalitat Valenciana contemplava al decret del Pla Resistir la possibilitat d’ajudar a altres sectors que també s’han vist afectats per la pandèmia i mentre quede romanent. Per això l’ajuntament d’Alzira ja està valorant la convocatòria d’una tercera fase del pla destinada a altres sectors afectats que no han estat inclosos en la primera ni en la segon convocatòria. L’alcalde ho explica.

Com en la primera convocatòria, recordem que estes subvencions impliquen una quantitat fixa de 2.000 euros per a cada persona autònoma i 200 euros per treballador o treballadora en el cas de les microempreses. En total, Alzira compta amb 1 milió cent cinquanta mil euros d’ajudes directes del Pla Resistir per ajudar els sectors econòmics afectats per la pandèmia.

Deixa un comentari