L’Ajuntament d’Alzira erradicarà les canyes del riu en un tram de l’Anell Verd

L’Ajuntament d’Alzira millorarà l’Anell verd amb noves zones d’ombra i la construcció de pergoles en la zona del Mirador de la Ribera. Es tracta d’una inversió de 76 mil euros que té com a objectiu la millora paisagística del cinturó verd d’Alzira.

Esta inversió té com a objeciu posar en marxa mesures per a a l’adaptació al canvi climàtic d’esta infrastructura verda.  En este sentit, s’intervé de dos maneres principalment, d’una banda, incrementant el que s’anomenen els refugis climàtics, creant més zones d’ombra a través d’arbres i també amb la instal·lació d’una pèrgola en el Mirador de la Ribera, que és susceptible de convertir-se en un espai únic per a cerimonies o esdeveniments.  El regidor de medi ambient, Pep Carreres, explicava que amb esta instal·lació pròxima al riu, es dona un vot qualitatiu en l’entorn.

Un segon objectiu d’este pla és continuar treballant per a acabar amb les canyes al riu i substituir-les per bosc de ribera. Per a aconseguir-ho, s’instal·laran unes teles sobretot en la zona de l’anell verd entre el recinte firal i el riu per eliminar la canya. Cal recordar que la canya és una planta catalogada com a invasora, que és fàcilment arrancada del sol quan el cabal del riu creix i que pot provocar embossaments. Per tant la seua eliminació contribuix a millorar les riberes del riu en  èpoques de pluges torrencials.

A hores d’ara, s’ha aprovat el projecte i s’ha iniciat l’expedient per a contractar les obres per lots.

Deixa un comentari