fbpx

Recomanacions per l’augment de processionària als pins

Compartix la notícia

L’Ajuntament dona una sèrie de recomanacions davant de l’augment de processionària. La plaga ha avançat el seu cicle biològic i s´ha reproduït amb major intensitat, detectant-se en estos moments nombroses bosses d’erugues a les copes dels pins i s’espera que prompte podrien estar descendint pel tronc de l’arbre en processó per a enterrar-se en el sòl. Encara que la presència no és especialment greu per als arbres i té una funció específica per a l’ecosistema forestal, l’eruga ocasiona molèsties urticàries en la pell que es poden vore agreujades si concorre amb al·lèrgies i pot afectar a les persones i a les mascotes

Si es detecta la presència de bosses en les branques accessibles dels pins, es recomana que es retiren mitjançant la poda de les branques afectades, sempre per personal especialitzat. I quan observen que les erugues descendeixen en processó de l’arbre per a enterrar-se, es pot optar per altres mètodes de captura com la col·locació de plàstics al voltant dels troncs impregnats amb cola d’assecat lent (a manera de barrera), o també recipients en forma de con per a interceptar-les. D’aquesta forma evitaran que es desplacen pel terra, eliminant el risc per contacte amb les persones i els animals.

També cal extremar la vigilància als llocs on es troben arbres afectats en el període que es produeix la processó, impedint als xiquets jugar en les seues proximitats i parant atenció a les mascotes.  Complementàriament, en el cas de detectar la presència de la plaga en arbres situats en jardins o altres espais municipals, els veïns podran avisar a l’Ajuntament a fi de que s’apliquen els tractaments oportuns en el temps més breu possible, la seua col·laboració és molt important.

Compartix la notícia

Deixa un comentari