L’Ajuntament d’Alzira i Aigües de València acorden dur a terme diverses actuacions als barrancs de la ciutat
S’ha acordat la construcció d’un mur d’1,5 metres d’altura per a salvaguardar la zona en la que el barranc Estrella

L’Ajuntament d’Alzira i Aigües de València acorden dur a terme diverses actuacions als barrancs de la ciutat per a protegir i millorar les condicions d’inundabilitat de la ciutat. Una vegada finalitzat l’estudi tècnic per a donar solució a esta problemàtica, s’ha acordat la construcció d’un mur d’1,5 metres d’altura per a salvaguardar la zona en la que el barranc Estrella es desborda inundant la urbanització de l’Hort de Galvanyón.

Tècnics de la corporació municipal i l’entitat implicada, han acordat també elevar entre 25 i 50 cm, en alguns trams, el mur que separa l’empresa Avidesa del camí dels Pescadors, per on els cotxes ja no podran circular, tal i com ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez. A més, també s’incorporaran reixes obliqües que ajuden a filtrar l’aigua, però que no arrosseguen també materials sòlids que puguen saturar el clavegueram.

L’objectiu no és altre que intentar protegir i controlar l’entrada del cabal d’aigües que venen del Barranc de les Estrelles i Fosc i, per tant, evitar que pròxims episodis de pluges inunden de terra i arena els barris de l’Alquenència, Nova Alzira i Venècia. Escoltem a Diego Gómez:

Ir a descargar

A més, l’alcalde recorda que estes mesures són provisionals ja que amb la construcció de la segona fase del Canal Interceptor, es solucionarà el problema d’inundabilitat que ara mateix patix la ciutat al recollir les escorrenties dels quatre barrancs que baixen de la muntanya cap al nucli urbà.

Deixa un comentari