L’Ajuntament estudiarà un accés alternatiu al camí de l’Ombria

L’Ajuntament d’Alzira estudiarà amb els veïns un accés alternatiu al camí de l’Ombria. El consistori està obligat a fer desaparèixer el camí actual per dins del barranc per un pleit amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
Este camí, que utilitzen diversos veïns per accedir als seus camps, no existeix d’acord amb la Confederació. Al 2007 l’Ajuntament va asfaltar el camí de l’Umbria. Aleshores la Confederació va anar als tribunals per l’obra realitzada. Consideraven que l’obra era il•legal perquè els materials utilitzats no eren els naturals del barranc i la Confederació no havia donat permís per l’obra.
Este pleit el va guanyar la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que no sols ha imposat una primera sanció de 9.000 euros a l’Ajuntament sinó que a més l’obliga a tornar el barranc a l’estat previ a la reparació del camí.
Per este motiu, la regidoria d’Agricultura va a estudiar quines solucions de traçats alternatius del camí es poden dur a terme. Un estudi que es plantejarà als propietaris de la zona, als que, a més, s’informarà de la sentència en una reunió la pròxima setmana.
De moment el regidor d’Agricultura, Pep Carreres, ha explicat que es farà obres de condicionament del camí quan faça falta en un pressupost de 10 o 15 mil euros ja previst pels pressupostos.

Deixa un comentari