L’Ajuntament i les falles acorden que el ral·li faller no torne a coincidir amb la volta a peu

El ral•li faller i la Volta a peu no tornaran a coincidir el mateix cap de setmana el pròxim any. Així es va acordar en la reunió mantinguda el dilluns entre Ajuntament d’Alzira i les falles. Una reunió per tal de tractar el malestar d’algunes comissions que vegeren com el recorregut triat per al ral•li els feia invisibles.
Recordem que la protesta dels fallers es va materialitzar amb una pancarta a la porta de l’Ajuntament amb el lema “Som patrimoni pa què?”. Per tal d’abordar esta qüestió, dilluns es reuniren diversos membres de la corporació encapçalats per l’Alcalde, a més dels tecnics de cultura i el cap de la policia local, amb els presidents fallers i la junta local fallera. L’Ajuntament explicà que la coincidència dels dos actes no feia possible fer coincidir recorreguts pel tema de seguretat i l’itinerari que es va fer del ral•li va ser un dels proposats per la policia local, qui determina la seguretat dels esdeveniments. Finalment es consensua que a partir d’ara, es consolidarà el ral•li al cap de setmana abans de Festes i no coincidirà amb la volta a peu. L’objectiu, segons explica l’alcalde és aconseguir una convivència entre els actes fallers i la resta d’activitats.
A la reunió també s’abordaren altres qüestions que preocupen els fallers com la utilització del Gran Teatre per a les presentacions. Des de l’’Ajuntament es proposaren buscar llocs alternatius com puga ser l’auditori de l’institut Parra, el casal fester o fins i tot la Casa de la Cultura. En qualsevol cas, Gómez explicà que enguany les falles tenen reservat el Gran Teatre més dies que altres anys. En el cas de la junta local fallera, ha passat de tindre la reserva per a 13 actes i ara per a 15. I en el cas de les presentacions fallers s’ha passat de 20 a 27 dies. Un altre del punts és el muntatge d’unflables per les entitats ciutadanes en la via pública, a hores d’ara està prohibit a causa dels accidents ocorreguts a altres pobles de la comunitat, que han tingut conseqüències mortals. Per això, tal i com indica Gómez, s’està treballant en un protocol per a certificar la màxima seguretat i permetre muntar-los. Ara bé, apel•la a les comissions al consens i a demanar els permisos.

Categories Falles

Deixa un comentari