L’Ajuntament reivindica la necessitat de fer un Pla Comarcal de la Conca del Xúquer per evitar inundacions

L’Ajuntament d’Alzira fa un balanç positiu de la resposta que ha donat la ciutadania davant l’arribada de GLÒRIA. El Consistori assegura que la ciutat estava preparada per si s’haguera produït el desbordament del riu Xúquer, però reivindica la necessitat que es duga a terme un Pla Comarcal de la Conca del Xúquer per donar resposta a les inundacions i evitar la incertesa que va patir la ciutat.

Davant la finalització del temporal, la ciutat torna a la normalitat i arriba el moment de valorar les conseqüències. L’Ajuntament d’Alzira assegura que és necessari que la Delegació del Govern i la Confederació Hidrogràfica del Júcar prenguen mesures de seguretat, com l’habilitació d’un canal interceptor que arreplegue les aigües de la muntanya i done continuïtat al canal de les basses. També és una necessitat que es desvie l’entrada del barranc de Barxeta en la zona del Malecó i que s’amplie la caixa del barranc de la Casella. L’Ajuntament ja va fer arribar a l’Administració estes reivindicacions en novembre del 2018, però encara cap d’elles s’ha dut a terme.

Pel que fa al medi ambient, l’Ajuntament d’Alzira ha convocat el Consell Agrari dilluns que ve. Ahir ja es va dur a terme la primera valoració dels efectes que han sigut prou forts pel que a la caiguda d’arbres, murs o al mal estat dels camins. Els vents i les pluges han colpejat també l’agricultura local, per la qual cosa urgeix avaluar els danys i fer-los arribar a l’Administració.

Actualment, ja s’està actuant en el Paratge Natural Municipal de la Murta per pal·liar estos efectes i, a partir del dilluns, en tindre en compte totes les valoracions del Consell Agrari, se seguiran impulsant les mesures necessàries.

Deixa un comentari