fbpx

L’alzirenya Monica Carrió rebrà en març el guardó d’Igualtat 2020Àudio 

Compartix la notícia

Escolta l’entrevista a Mónica Carrió en Àrea Esportiva.

      area-esportiva-29-gener-2020_md_47124918_wp_1

Ir a descargar

 

L’halteròfila i policia nacional Mónica Carrió rebrà el guardó d’Igualtat 2020. Així ho ha anunciat este matí l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, a l’acte de commemoració del 196 aniversari de la Policia Nacional. Carrió va ser la primera dona que va practicar l’halterofília a Alzira i això la va conduir a entrar al cos de policia. El guardó li serà entregat en el mes de març dins dels actes commemoratius del dia de la dona.

En un moment en què per a les dones era complicat accedir a este tipus d’esport com és l’heterofília, Mónica es va llançar inspirada pel seu germà Lorenzo. En 1995 va ser campiona del món junior, durant dos anys va aconseguir medalla en el Mundial absolut i en 2000 va participar en els Jocs Olímpics de Sidney, sent la primera espanyola, junt a Josefa Pérez, que prenien part en una cita olímpica. Actualment és la presidenta del Club d’Halterofília Alzira i forma part de les Juntes Directives de la Federació Valenciana i la Reial Federació Espanyola d’Halterofília.
La guardonada assegura que “la igualtat en el món de l’esport i de la policia ha donat molts passos endavant des del moment en què ella va començar, però que hi ha que seguir lluitant”.

Compartix la notícia

Deixa un comentari