L’AM de la Barraca crea un permabosc que tindrà 100 espècies

L’associació medi ambiental de la Barraca continua treballant amb el Permabosc. Una iniciativa que permet la recuperació de la biodiversitat en la vall de la Barraca i que du endavant esta associació en un espai de 13.000 metres quadrats cedits per l’Ajuntament d’Alzira.
El monocultiu tradicional del taronger i l’ús massiu de químics tòxics ha provocat una gran pèrdua de biodiversitat a la vall. En desaparéixer o reduir-se dràsticament ranotes, gripaus, tots tipus d’ocells, han aparegut diversos tipus de plagues molt molestes tant per al rendiment d’agricultura com per a la ciutadania. Amb este projecte, es vol recuperar la biodiversitat per a crear una ona més resistent als problemes que provoca el canvi climàtic. Així ho explicava Gilles Denans en Mare Terra.

Amb este objectiu, les principals tasques han sigut plantar arbres i arbrat en esta zona. Plantacions que tenen també un altre objectiu, el de divulgació i conscienciaó entre els més menuts. Precisament, l’alumnat del col·legi de Santa Maria ha estat l’encarregat de plantar arbres, unes plantacions que volen anar creixent al llarg del temps.
Cada any van afegint-se més arbre, amb l’objectiu a llarg de termini de la divulgació.

El Permabosc será presentat oficialment el pròxim mes de setembre amb la commemoració del cinqué aniversari de l’associació medi ambiental de la Vall d’Aigües Vives, una associació que va nàixer arran l’incendi que va patir la zona i que planteja nombroses activitats per tal de recuperar la zona i fer-la més sostenible

Deixa un comentari