fbpx

L’Associació Valenciana d’Agricultors alerta sobre les conseqüències de la vaga de magatzems citrícoles per als agricultors

Compartix la notícia

Segons l’organització, en el món globalitzat actual és necessari comptar amb flexibilitat horària, sempre dins de les 40 hores setmanals, perquè la gran distribució podria optar per comprar el producte en altres zones si ací no els oferim el servei que exigixen.

AVA-ASAJA ha expressat, així, la seua preocupació per la vaga anunciada pels magatzems citrícoles entre el 14 i el 20 de desembre. Segons han explicat, els agricultors es troben en la posició més dèbil de la cadena, per la qual cosa un increment en els costos acaba per incidir negativament en la cotizació final que reben. Per este motiu, l’associació demana contenció, mesura i responsabilitat a les parts implicades en la negociació: els sindicats, el Comité de Gestió de Cítrics i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries. En este sentit, AVA ha recordat que el conveni de “collidors” de la Comunitat Valenciana compta amb unes condicions salarials un 30% per damunt de la resta de comunitats citrícoles. Tot i això, l’associació d’agricultors ha criticat les dificultats del sector per a viure dignament i ha assenyalat que les cotizacions que reben els agricultors per navelines i clementines no arriben a cobrir els costos de producció. Escoltem aci l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-11-desembre-2020_md_62195301_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari