L’atur cau un 16% a Alzira entre octubre i novembre

L’atur es redueix a Alzira per tercer mes consecutiu. El nombre d’aturats al municipi ha caigut un 16,5% entre octubre i novembre. En són 3.484 les persones que es troben a l’atur a la capital de la Ribera Alta segons l’última actualització del Servei Valencià d’Ocupació (Labora). Dades que també milloren en termes interanuals, durant novembre d’este any l’atur a Alzira ha estat un 12% menor que al mateix mes del 2020. L’evolució de la creació d’ocupació es mostra favorable, els sindicats tanmateix assenyalen el factor estacional i aboguen per continuar amb la reforma laboral.

La caiguda de l’atur es replica a nivell autonòmic i comarcal, així com a la resta de l’Estat i deixa signes de recuperació. La Ribera es situa per davall dels vint mil demandants d’ocupació per primera vegada des que va esclatar la pandèmia. Només a la Ribera Alta la caiguda de l’atur és quasi del 14%, 2.236 persones menys a l’atur que a l’octubre.

Si bé l’atur s’ha reduït en els diferents sector econòmics de la comarca, el sector serveis absorveix la major part d’este descens. Dades que posen de relleu l’estacionalitat en la creació d’ocupació, coincidint amb l’inici de la campanya nadalenca i amb el black Friday.

Des de UGT fan una valoració positiva del creixement de l’ocupació i destaquen que el nombre de contractes indefinits haja crescut més del doble durant el mes de novembre. Amb tot, Raül Roselló, Secretari Comarcal d’UGT assenyala que el nombre de contractes indefinits és encara un de cada 10 contractes.

Deixa un comentari