fbpx

L’atur creix a la Ribera un 9%, vora 2.000 persones

Compartix la notícia

Les dades de l’atur del mes d’abril mostren de nou els efectes negatius del covid-19 sobre el mercat de treball. En el cas de la Ribera, l’atur ha augmentat un 9% respecte al mes de març a causa, segons UGT, de la finalització dels contractes temporals que no han pogut acollir-se a un ERTO. No obstant això, fins 20.000 treballadors valencians s’han pogut beneficiar d’esta regulació temporal del treball.
Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’abril de 2020 en la Ribera, s’ha situat en 23.692 persones, és a dir, 1.931 aturats més que al mes de març. Les dades anuals indiquen que tenim en este mes 4100 aturats més que el mateix mes del 2019, la qual cosa suposa un increment de desocupació anual del 20’93%. A més, les contractacions han patit una disminució d’un 51% respecte al mateix mes de l’any passat.
Per a UGT-PV, estes dades reflecteixen la fragilitat del nostre model laboral. A més, les xifres també indiquen la paralització del mercat en un moment de l’any on la contractació sol augmentar a conseqüència de les vacances de Pasqua. En este sentit, UGT apunta que és necessari garantir la progressiva reincorporació al treball quan es recupere l’activitat i la prolongació dels ERTOS en els sectors productius en què siga necessari.

Pots escoltar l’informatiu complet ací:

      informatiu-migdia-6-maig-2020_md_50779164_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari