L’atur creix per tercer mes consecutiu a la Ribera

L’atur creix tant a la Ribera com a Alzira durant el mes de juliol. Este mes de juliol ha suposat 49 aturats més que al més de juny a Alzira i 199 a la Ribera. Aspectes positius, entre els menors de 25 anys registren menys atur. D’altra banda tant en Alzira com en La Ribera han baixat més d’un 15 per cent respecte de juliol de l’any passat. Aspectes negatius, el perfil de l’aturat continua sent el mateix, dones majors de 44 anys.
Es tracta del tercer mes consecutiu que la xifra d’aturats puja a la Ribera. Respecte del més d’abril hi ha 802 aturats més a la comarca. En Alzira, la xifra d’aturats duu tan sols dos mesos ascendint. Respecte a maig d’enguany la ciutat ha registrat 152 aturats més. Des de Comissions Obreres expliquen que encara que és una dada d’atur inferior a la de fa un any és negativa, pel fet que hi ha més aturats que els passats mesos.
Una de les notes positives és que l’atur ha baixat un 17 per cent respecte del juliol de l’any passat a La Ribera, un 16 per cent en Alzira, que suposen unes 600 persones. L’altre apunt positiu de les dades d’atur d’este juliol és que 59 joves menors de 25 anys van trobar feina a Alzira durant el mes. També a La Ribera foren 296 els joves que van trobar un treball durant este mes passat.
Tot i això, el perfil de la persona aturada no ha canviat. Les dones majors de 44 anys continuen sent les més afectades per l’atur. Tant a Alzira com a La Ribera les persones majors de 44 anys continuen sent quasi el 50 per cent dels aturats registrats. I dins d’este grup son les dones les més afectades.
En Alzira hi ha 908 dones aturades majors de 44 i tan sols 455 homes, quasi la meitat. En el cas de La Ribera es registren 4454 aturades majors de 44 i 2732 aturats d’esta edat. Açò fa que respecte del total d’aturats registrats en juliol el 27,33 per cent foren a Alzira aturades majors de 44, xifra un poc inferior al 30,86 que es registraren a La Ribera.
Des de Comissions Obreres destaquen a més que no és normal que l’atur puge al més de juliol, fet que podria indicar que la situació econòmica va a empitjorar molt. Pensen a més que les dades d’agost seran les que diguen si setembre serà més negatiu o no.

Deixa un comentari