fbpx

L’atur es frena lleugerament al mes de juny

Compartix la notícia

L’atur es frena lleugerament al mes de juny amb la incorporació al mercat de treball dels joves inscrits a l’oferta d’auxiliars de platges de LABORA. No obstant això, la contractació continua sent un 40% inferior a juny de l’any passat i un 90% de tipus temporal. És per això que des del sindicat UGT es demana al govern que prenga mesures per a evitar una recuperació econòmica basada en la precarietat i la subocupació.

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de juny de 2020 a la Ribera, s’ha situat en 24.830 persones aturades, és a dir, 1.116 més que al mes de maig. Pel que fa a les dades anuals, indiquen que tenim este mes 5.841 aturats més que el mateix mes de l’any passat, la qual cosa suposa un increment de desocupació anual del 30.76%.

Per a UGT, estes dades reflectixen una descongelació del mercat laboral molt incipient, dèbil i desigual amb un 38% de contractes a dones i un 62% a homes. A més, indica el sindicat, encara que alguns treballadors que es trobaven en un ERTO, s’incorporen de manera gradual al treball, hi ha d’altres sectors on encara es manté una situació d’incertesa davant la incorporació a mitjà termini.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-6-juliol-2020_md_53274313_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari