L’atur s’incrementa a Alzira en 103 persones en el mes de juny

Les dades d’atur a Alzira en juny registren un augment del 3,24 per cent respecte al mes de maig. La ciutat va registrar 103 persones aturades més. Una dada pareguda a la de La Ribera, on també creix el nombre d’aturats en un 2 per cent fins arribar als 14.320. Tot i això el perfil dels aturats no ha canviat massa.
Es tracta del segon mes consecutiu que la xifra d’aturats creix en la Ribera. Tot i això a juny de 2022 es van registrar menys aturats que al juny de l’any anterior. No obstant això, esta pujada del nombre d’aturats que dura ja dos mesos comença a preocupar els sindicats.
El perfil de la persona aturada continua sent predominantment femení tant en la ciutat com en la comarca. El 64 per cent de les persones aturades en Alzira son dones. En La Ribera el percentatge no és molt diferent, amb un 63 per cent d’atur femaní. Son percentatges que es mantenen estables tot i l’entrada en vigor de la reforma laboral al desembre de l’any passat.
Tampoc hi ha variació en els grups d’edat. Els majors de 44 anys continuen sent els més desocupats. Este grup d’edat suposa el 51 per cent del total dels aturats a Alzira i el 49 per cent a La Ribera. Els menors de 25 continuen sent els que menys atur registren, tan sols el 9,9 per cent dels aturats en Alzira i 10 per cent en La Ribera. Tant des d’UGT com des de Comissions Obreres creuen que este perfil està lligat a la contractació temporal en magatzems de fruita.
Tot i això encara consideren que la reforma laboral continua sent positiva en pel que fa la contractació indefinida, que ha augmentat des que es va posar en marxa del 5 per cent al quasi 40. No obstant això, en juny UGT ha considerat les dades de contractació preocupants per un ascens dels contractes parcials fins a quasi el 45 per cent.
Amb tot, des dels sindicats no es mostren positius. Esperen que a partir de setembre les dades d’atur siguen pitjors perquè la inflació afecta les empreses.

Deixa un comentari