L’augment de contagis per covid-19 deixa a les sales de festa sense reserves per a la nit de cap d’any

Amb la nit de cap d’any al costat, la sisena onada d’esta pandèmia de Covid-19 ha caigut com una jerra d’aigua freda sobre el sector de l’oci i l’hostaleria. En les últimes dues setmanes, les sales de festa d’Alzira han vist com les reserves per a la nit del 31 de desembre es reduïen a la meïtat, amb al voltant de 30 cancel.lacions diàries. Alguns d’estos locals ja han optat per anul·lar la nit de cap d’any davant l’augment de reserves cancel·lades, unes altres esgoten els últimes dies a l’espera de prendre una decisió, mentre alguns altres es mostren dispossats a celebrar el sopar de cap d’any encara que siga amb molt menys públic de l’habitual.

La gent del sector es mostra decebuda i angustiada amb una situación que, diuen han arribat per sorpresa i que califiquen de desastrosa. En les últimes dues setmanes solament han rebut telefonades per a anul.lar taules. Mariano Clemente, gerent de la sala Cotonera explica que a principis de desembre contaven amb al voltant de 600 pre-reserves, ara en són només 100 les reserves i el local es troba per sota del 10% del seu aforament. Un local que abans de la pandèmia arribava a acollir a més d’un miliar de persones la nit de cap d’any. De moment, el local continua endavant amb la programació tot i que tenen clar que si es cancel·len més taules no tindran més remei que cancel.lar l’esdeveniment.

A la Sala Rex Natura, 300 persones han cancel.lat en una setmana. Tanmateix, el seu gerent, Fausto Clemente, es mostra positiu i dispossat a mantindre l’esdeveniment fins al punt d’assumir pèrdues econòmiques.

Altres locals han optat per suspendre el sopar de cap d’any davant l’allau de cancel.lacions. És el cas del Casal Fester, regentat per Santi Castillo, qui fa dues setmanes va anunciar que la sala de festes finalment romandria tancada la nit del 31.

La Comunitat Valenciana celebrarà la nit de cap any sense restriccions importans a l’hostaleria pel que fa a la reducció de l’aforament o la limitació d’horari. Tanmateix, els professionals de l’hostaleria denuncien la improvisació pel que fa a les directrius i sostenen que els seus locals són garantía de seguretat ja que es compleixen totes les mesures sanitàries.

Deixa un comentari