L’editor català Marià Veloy guanya el 33 Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira, en una edició on el centenari del Gran Teatre ha estat protagonista

L’escriptor Marià Veloy ha sigut el guanyador del XXXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb “El món comença”. Veloy va rebre divendres el guardó durant el transcurs del sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, juntament amb els guanyadors de les diverses modalitats. Un acte, conduït per l’actriu valenciana Débora Esteve, que enguany recuperava també la presencialitat amb un format renovat. Les personalitats polítiques presents van aprofitar per reivindicar la llengua i la cultura, en uns discursos on va estar molt present la capitalitat cultural d’Alzira 2022.

En “El món comença”, l’escriptor i editor barceloní Marià Veloy rescata la figura de Toreski, un dels impulsors ara fa 100 anys de Ràdio Barcelona.

Marià Veloy va rebre el guardó directament de mans de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, qui va agraïr a les huit entitats patrocinadores l’esforç per mantenir vius uns premis que s’han consolidat com a referent dins del calendari literari del nostre àmbit lingüístic i que han estat un dels elements que han convertit Alzira en capital cultural

Pel que fa al XXIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, el guardó ha anat a parar a les mans de Vicent Pardo. En l’obra Bestiari, l’escriptor i mestre de Vinalesa aboca moltes de les seues vivències personals amb els animals barrejades amb humor. El XVII Premi de Poesia Ibn Hafaja va ser per a Pasqual Mas i Usó per Geòrgiques, un diàleg amb la natura que té com a referent l’obra de Virgili. El Premi Europeu de Divulgació Científica ha quedat enguany desert.

L’editor Josep Gregori va ser l’encarregat de lliurar el premi de literatura infantil que enguany va ser per a Maria Josepa Payà per “Mariola i la botiga de la font”. Gregori va aprofitar l’ocasió per a reivindicar l’educació del futur i posar els docents al centre front a la digitalització. Així mateix, l’editor reivindicà la necessitat de generar continguts de qualitat en valencià.

El Conseller de Cultura i Educació va posar el punt i final a la gala de lliurament dels premis literaris amb un discurs en el qual va felicitar Alzira per la seua aposta per la cultura.

Marzà també va aprofitar per anunciar oficialment que el 2022 serà l’any Fuster, en honor a l’escriptor de Sueca.

Deixa un comentari