L’encariment de la cistella de la compra i l’increment desmesurat dels preus, entre les principals preocupacons dels consumidors

Hui, 15 de març, es commemora el Dia Mundial dels Drets del Consumidor, una data que pretén posar el focus en un dels grups més vulnerables de la cadena de consum.

Els veïns i veïnes d’Alzira poden fer ús de l’Oficina de Mediació i Informació al Consumidor de la Mancomunitat de la Ribera Alta per a l’exercici dels seus drets. Esta oficina va registrar 595 reclamacions l’any 2022, la majoria al sector de les companyies telefòniques, amb un 64% de les queixes. També es van registrar reclamacions en serveis com l’aigua, l’electricitat, l’alimentació, les assegurances o la venda per correu, entre d’altres.

L’Oficina de Mediació i Informació al Consumidor s’encarrega de rebre queixes, denúncies, reclamacions i iniciatives i de tramitar-les pel procediment que siga aplicable davant les instàncies competents. Un servei que, potser, no fem servir tant com podríem. Així ho explicaven Manolo i Mari Carmen mentre passejaven pel mercat ambulant d’Alzira.

I és que en este Dia Mundial dels Drets del Consumidor, ens hem acostat al carrer per conéixer quines són les principals preocupacions dels consumidors i consumidores.

Moltes famílies han notat l’encariment de la cistella de la compra en arribar a final de mes. Mentre alguns compradors i compradores del mercat dels dimecres destacaven l’increment de preus en la fruita i els lactis, altres parlaven d’un augment de preus generalitzat. Això sí, tots coincidien en assenyalar una despesa d’uns deu o vint euros més en cada compra.

Al preu dels aliments, cal afegir el de la llum i la hipoteca. La veïna Maria Llopis es dirigia directament als supermercats com a culpables d’este increment desmesurat de preus, que beneficia els intermediaris i arruïna els agricultors. Un increment, deia, inassumible per a una família que ja suporta altres despeses i que, a més, no sembla tindre fi.

Deixa un comentari