L’equip de govern respon a les critíques de l’oposició

L’equip de govern respon a les crítiques de l’oposició i assegura que els serveis de la Policia Local d’Alzira són i han segut sempre una de les principals preocupacions del govern municipal.

Des de l’equip de govern han explicat que la Plantilla de la Policia Local de la ciutat ha disminuït considerablement però no només en els últims quatre anys, sinó que és una davallada que ve d’anys enrere i que està motivada per diverses qüestions. La primera a la que fan al·lusió des del govern municipal, és al fet que amb l’inici de la crisi el Govern Central va prohibir treure places de policia, excepte les de reposició d’efectius.

Aquest fet segons manifesten, va reduir les possibilitats de renovació de plantilles entre 2009 i 2015, no només de l’Ajuntament d’Alzira, sinó de totes les administracions. A partir de 2016 es va tornar a permetre la convocatòria per a cobrir places temporalment amb personal interí o comissionat, mesura que l’Ajuntament d’Alzira va emprendre en la passada legislatura però que ni incrementa ni rejovenix plantilles.

La llei de Coordinació de 2017 no fa possible segons han afirmat des de l’equip de govern nomenar agents interins. Fa una excepció en 2018 prorrogada a 2019 només per a cobrir jubilacions d’agents. En l’actualitat, l’Ajuntament té obertes 3 convocatòries per a agents de la Policia Local: de consolidació d’agents, d’accés lliure i borsa d’agents. Esta última per a poder cobrir entre d’altres, vacances.

Per això des de l’equip de govern han volgut agrair al servei de Policia Local d’Alzira el servei que estan prestant i assegurar a la ciutadania que estan complint-se els serveis de seguretat.

Darrerament la regidora ha volgut deixar clar que la crítica que ofereixen des de l’oposició no es correspon amb la realitat i que, part de la situació actual de la dels cossos de seguretat de la ciutat també és conseqüència dels seus anys de mandat.

Deixa un comentari