Les falles d’especial despleguen els monuments pels carrers d’Alzira

Alzira ja respira ambient faller. Dissabte comença la festa fallera i els monuments ja comencen a desplegar-se pels carrers de la ciutat. Les Falles d’Especial de la nostra ciutat ja han tret els primers ninots per a començar a muntar el monument.

A les 9 del matí, l’artista Rafael Ibáñez començava a desembalar els primers ninots a la Falla del Mercat, la qual comença hui a plantar el monument. Hora i mitja més tard, entraven a la plaça Major els camions que carregaven els ninots dissenyats per l’artista Ivan Parra i ho feien al són de l’esclat de la pólvora. Els artistes estan molt pendents ara dels monuments per a controlar que, després de quasi dos anys tancats al taller no hi haja cap desperfecte en les peces. Així comença una plantà extraordinària, la primera que es fa a l’octubre.

Com en la resta de les sis comissions que durant esta setmana planten falla a Alzira, el monument que enguany l’artista de Borriana, Rafael Ibàñez, plantarà a la plaça del Mercat es va contractar en març de 2019. Hi ha peces que estan acabades des de fa més de dos anys i que han estat esperant, fins ara, per a tocar el carrer. El temps pot tenir una dificultat afegida a l’hora de plantar els monuments. Rafa Ibáñez.

Les comissions de Secció Especial com són El Mercat, Plaça Major y Camí Nou comencen hui amb el muntatge dels monuments. També es preparen les comissions de Hernán Cortés, Pintor Andreu y Sant Andreu. Amb tot, no serà fins al dissabte quan es podrà gaudir de la Nit de la Plantà a Alzira i visitar els monuments acabats.

Deixa un comentari