L’Europan premia la sostenibilitat i la cohesió per a la regeneració del Torretxó Baix

Posar en valor els habitatges bioclimàtics i la cohesió urbanística i social de la ciutat. És l’objectiu del projecte guanyador de l’Europan 16, el qual permetrà que la rehabilitació urbanística del Baix Torretxò siga finançada amb fons europeus. En total han estat guardonats 40 projectes que es desenvoluparan en 9 païssos europeus.

El Comité Nacional d’Europan 16 ha donat a conèixer este matí els projectes seleccionats per a cadascuna de les 7 ciutats espanyoles que participen d’este projecte europeu. El projecte selecionat per a la ciutat d’Alzira porta per nom l’Orangerie, una proposta dissenyada per l’arquitecte Héctor Salcedo García i el seu equip amb seu a Sevilla. Salcedo proposa amb este projecte promoure un urbanisme inclusiu capaç de regenerar el barri de l’Alquerieta tenint en compte el seu bagatge històric i el seu entorn natural. El disseny dels habitatges està pensat per a reduir el seu impacte ambiental i el consum energètic gràcies als materials de construcció.

L’Orangerie ha estat el project seleccionat entre les dotze propostes arquitectòniques que es van presentar al concurs europeu Europan per a dissenyar el futur creixement i ordenació urbanística del Torretxó Baix. Juntament amb el seu caràcter mediambiental, Diego Gómez ha valorat que el projecte permitirà la unio d’esta zona d’una banda amb el barri de l’Alquerieta i d’altra amb l’Hospital.

Este dimecres, representants de les diferents ciutats participants i les persones responsables dels projectes guanyadors es trobaran a Madrid per a concretar les actuacions per al futur desenvolupament dels projectes.

Deixa un comentari