L’Hospital celebra el 25 de novembre i demana lluita constant contra el masclisme

El Departament de Salut Pública de la Ribera considera la violència de gènere un problema estructural. Per això, treballen de manera transversal amb associacions, fundacions i diferents col·lectius en la sensibilització de la ciutadania. Per això consideren que el pròxim 25 de novembre serà només un dia de reivindicació com ho són la resta dels dies de l’any.

Enguany, Salut Pública ha treballat amb el lema “Tots els dies són 25 de novembre” amb jornades de conscienciació que s’han celebrat al centre hospitalari. La responsable d’Igualtat del Departament de Salut, Lola Oltra considera imprescindible treballar en este àmbit donat que al seu parer la violència de gènere és una xacra social.

Lola Oltra explica que des de l’Hospital també se forma als metges  d’atenció primària en la detecció dels casos de violència de gènere. El més important per a Oltra és no dir-li a la víctima el que ha de fer si no donar-li les opcions oportunes per a que ella decidisca.

El 25 de novembre per commemorar el dia s’ha convocat al hall del centre hospitalari un acte visual en el que es vol fer veure que hi ha eixida a este tipus d’agressions. A més, després de l’acte, es durà a terme un concurs de fotografia de xiquets de tercer i quart d’ESO al voltant dels micromasclismes. El guanyador rebrà una tauleta electrònica com a premi.

(foto: Arxiu)

Categories Salut

Deixa un comentari