L’Hospital d’Alzira digitalitzarà les més de 23.000 biòpsies i mostres de teixit que realitza cada any

L’hospital d’Alzira comptarà amb un banc digital de biopsies, un instrument que afavorirà el tractament més individualitzat dels pacients oncològics. El centre sanitari ha invertit tres milions d’euros per a adquirir l’equipament que ho faça possible.
L’Hospital Universitari de la Ribera serà un dels primers hospitals públics d’Espanya a comptar amb un banc digital de biòpsies propi. Este banc digital es nodrirà de les més de 23.000 biòpsies i mostres de teixit que el centre alzireny realitza cada any. Per a això, l’Hospital d’Alzira ha invertit més de 3 milions d’euros en l’adquisició del sistema de digitalització que li permetrà dur-lo a terme. Es tracta de dos escàners d’alta resolució per a mostres patològiques i d’un innovador software d’interpretació virtual d’imatges.
Un dels principals beneficis de digitalitzar les mostres es troba en el diagnòstic i tractament oncològic, ja que ajudarà als especialistes del Servei d’Anatomia Patològica en la presa de decisions clíniques. Este nou equipament , interpreta els biomarcadors tumorals en una biòpsia, el seu diagnòstic i la teràpia més eficaç.
Està previst que, en un futur pròxim, el Servei d’Anatomia Patològica també incorpore a este banc digital les mostres de teixits més rellevants del seu històric de biòpsies. Amb esta iniciativa es crearà una biblioteca virtual molt valuosa per a poder emprar-la amb finalitats docents i d’investigació.

Deixa un comentari