L’Hospital de la Ribera compta amb un equip d’última generació per al tractament oncològic amb radioteràpia

Els pacients de la comarca estem d’enhorabona perquè l’Hospital Universitari de la Ribera ha rebut el seu nou accelerador lineal TrueBeam, un equip d’última generació per al tractament oncològic amb Radioteràpia.

El nou equipament permetrà tractar a més de 700 pacients a l’any amb tota mena de càncers primaris i metastàsics. Els principals avantatges d’este equip són la reducció del nombre de sessions per pacient i el fet que ataca només les cèl·lules que estan malaltes. Un altre dels beneficis d’esta nova tecnologia és que les sessions de tractament de determinades patologies poden veure reduïda notablement la seua durada, en passar de 20 minuts a només 3 minuts, cosa que minimitza l’estrès que cada sessió genera en el pacient. Així mateix, l’equip porta incorporat un sistema d’imatge per Raigs X integrat que permet conèixer la posició exacta del tumor per, així, d’elimitar els feixos de radiació amb major exactitud.

Per a l’adquisició d’este accelerador lineal la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat un total de 3,2 milions d’euros i es preveu que el nou equipament puga iniciar la seua activitat assistencial en el primer trimestre del 2020.

Categories Sanitat

Deixa un comentari