L’Hospital de la Ribera comptarà amb noves instal·lacions i equips per la detecció i diagnosi de tumors

Iniciades ja les obres a l’Hospital de la Ribera per a albergar l’equip PET-TC, un dels més avançats i precisos en la detecció i diagnòstic de tumors. En total s’han destinat 5 milions d’euros per a l’adquisició de la maquinària i les obres d’adequació així com per a l’accelerador lineal. Una inversió que suposarà un salt qualitatiu per als pacients ja que permetrà realitzar un 40% més d’exploracions de les que es realitzen amb la unitat mòbil que es desplaça a l’Hospital.

Es tracta del tercer equip d’estes característiques que la Conselleria ha instal·lat en els dos últims anys i segons expliquen des de l’Hospital, serà la primera vegada que el centre compte amb un equip PET-TC propi en 20 anys d’existència. Un pas endavant donat que amb esta nova adquisició els pacients no hauran de recórrer a la unitat mòbil que es trasllada fins a Alzira per a la realització d’estes proves.

La construcció del nou recinte s’està duent a terme al soterrani del centre sanitari d’Alzira on s’està condicionant un espai de 160 metres quadrats blindats de plom amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus de risc tant per als pacients com per al personal sanitari.

Es preveu que les obres estiguen acabades a finals d’este any i s’espera que el juny de 2020, el PET-TC puga estar ja en funcionament. El PET-TC permet obtenir un diagnòstic precís gràcies a la seua concreció mil·limètrica a l’hora d’identificar lesions en fases primerenques, valorar la seua extensió i predir la resposta als tractaments.

Categories Sanitat

Deixa un comentari