fbpx

L’Hospital de la Ribera és el primer d’Espanya a implantar a la monyica una pròtesi impresa en 3D

Compartix la notícia

L’Hospital Universitari de la Ribera s’ha convertit en el primer centre sanitari d’Espanya a implantar una pròtesi impresa en 3D, per substituir l’os escafoide fracturat de la monyica d’un pacient. Gràcies a esta intervenció, el pacient ha pogut recuperar la mobilitat de la mà, ja que la impressió, realitzada en titani, reproduïx amb precisió la funció de l’escafoide lesionat.

El pacient intervingut és un home de 40 anys que, des de 2009, patia una lesió del carp a la mà esquerra, que li havia fet perdre de manera progressiva la mobilitat i força de la monyica.

Segons ha destacat Luis Aguilella, facultatiu del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Universitari de la Ribera, “sense este implant biònic, la lesió que patia el pacient hauria requerit soldar diversos ossos del carp -el que es coneix com a artròdesi-, fins al punt de perdre quasi del tot la mobilitat de la mà”.

El projecte de planificació i reconstrucció de la pròtesi ha estat desenvolupat per l’empresa espanyola Avamed Synergy. Els enginyers biomèdics han treballat exhaustivament al costat del Dr. Aguilella en el disseny d’este complex implant. Segons ha assenyalat el CEO d’Avamed Synergy, Lucas Díez, “la complexitat de la fabricació de la pròtesi també residia en el fet que es necessitava que la esta  comptara amb una sèrie d’orificis, distribuïts estratègicament, per a poder fixar-la a la resta dels ossos mitjançant un tendó extret de l’avantbraç del pacient en el mateix acte quirúrgic”. Tot això ha suposat un treball de revisions i perfeccionament pròxim als 3 mesos, però el resultat ha estat molt satisfactori.

La impressió de pròtesis 3D a mida del pacient serà en un futur una de les millors alternatives en cirurgia traumatològica, ja que oferix als pacients una solució ortopèdica que fins ara no existia. De fet, a l’Hospital d’Alzira ja hi ha altres dos pacients amb els quals es treballa en el disseny de les pròtesis personalitzades .

Compartix la notícia

Deixa un comentari