L’Hospital de la Ribera està per davall de la mitja de temps d’espera per a proves diagnostiques als hospitals

La Conselleria de Sanitat ha fet públiques les dades dels temps d’espera per a les proves diagnostiques als hospitals de la comunitat Valenciana. Una informació que desvela la diferència entre unes comarques i altres i que ha sigut resultat d’una petició del partit popular Jose Juan Zaplana. La demora mitjana a la Comunitat Valenciana per als distints serveis, siguen quirurgics o de proves diagnostiques és de 98 dies, el departament de la Ribera està per davall d’esta xifra i es situa en 71 dies.
El temps d’espera per a les proves diagnòstiques depén del lloc de residència del pacient. Posem per exemple fer-se una resonància magnètica, un pacient de l’Hospital Arnau de Vilanova ha d’esperar-se 250 dies, mentre que un de la Ribera, només 43. La mitjana, per al conjunt del sistema de salut per a fer-se una resonància, és de 86 dies.
Altres dades indiquen que mentre la mitjana d’espera per a fer-se una ecografia de mama és de 78’5 en la comunitat valenciana, a la Ribera és de 40 dies. En el cas de les colonoscòpies, les llistes d’espera a l’hospital de la Ribera és de 68 dies i d’ecografies, de 67. Unes xifres molt per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana.
D’altra banda, en serveis com cirurgia general, la llista d’espera es situa en 82 dies com a mitjana de la comunitat valenciana, i en l’hospital de la ribera es rebaixa a 71 dies.
La Conselleria de sanitat ha explicat que éss clar que en les dades pot haver una distorsió entre les primeres i següents cites i les proves urgents que no són programades. No obstant això, la informació de les llistes d’espera es pública i es pot consultar al portal web de la Conselleria de Sanitat.

Deixa un comentari