L’Hospital de la Ribera, primer centre públic valencià a aplicar la fibra làser en intervencions de fístula perianal

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari de la Ribera ha incorporat la fibra làser per a intervindre les fístules perianals. L’Hospital d’Alzira, que ha realitzat esta setmana les seues primeres cinc intervencions, és el primer centre públic de la Comunitat Valenciana a incorporar esta tècnica a la seua cartera de serveis

La fístula anal es caracteritza per ser un trajecte o comunicació anormal que es genera entre la pell pròxima a l’anus i la unió anorectal, i que produix dolor i supuració constant o intermitent en el pacient, afectant la seua qualitat de vida. Segons ha destacat el coordinador de la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital de la Ribera, Dr. José Vicente García Díez, esta és una tècnica mínimament invasiva que té com a avantatge evitar l’ingrés hospitalari del pacient. Díez destaca que l’hospital d’Alzira serà punter en aplicar-ho en la sanitat pública valenciana de forma programada.

A més, amb el làser es pot eliminar  fístula sense danyar l’esfínter anal, la qual cosa reduïx el risc d’incontinència després de la intervenció, fent que el postoperatori siga més confortable i menys dolorós.

Deixa un comentari