fbpx

L’Hospital de la Ribera va realitzar 34 donacions d’òrgans i teixits l’any passat

Compartix la notícia

L’Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat, en 2019, la donació de 34 òrgans i teixits, gràcies a la solidaritat i altruisme de pacients i familiars. EL 3 de juny es commemora a Espanya el Dia Nacional del Donant d’Òrgans.

Així, al llarg de l’any passat, els professionals de l’Hospital d’Alzira han dut a terme l’extracció de 20 còrnies, 8 renyons, 4 fetges i 2 cors, òrgans i teixits que posteriorment han estat trasplantats amb èxit en pacients de diferents hospitals espanyols. En este sentit, de les 20 còrnies donades a l’Hospital de la Ribera, el 30% han estat trasplantades en el mateix centre alzireny a pacients que, a causa d’una lesió corneal, havien perdut visió de manera irreversible.

La sol·licitud per a l’extracció d’òrgans i teixits se li formula a la família després de comunicar la defunció del pacient; en este sentit, cal destacar que en 2019 el 92% de les famílies consultades ha autoritzat l’explant d’òrgans dels morts que complien els requisits per a la donació. A més, en 2019, la Ribera va registrar 4 donants multiorgànics, dels quals 3 es trobaven en situació de mort encefàlica i un en asistòlia controlada, com així ha explicat el Dr. Rafael Garcés, un dels coordinadors de la Unitat d’Explants de l’Hospital d’Alzira.

Abans d’iniciar l’explant d’òrgans, els professionals de l’Hospital
de la Ribera contacten amb l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), que és l’encarregada de decidir on es dirigixen els òrgans extrets, després d’analitzar les característiques dels pacients (mesures, edat i grup sanguini) que es troben en espera de rebre un òrgan en totes les zones geogràfiques i en funció de la seua gravetat.

Pot ser donant d’òrgans qualsevol persona que, de manera solidària, així ho decidisca. A més, no hi ha límits d’edat. Es pot descarregar la targeta de donant d’òrgans a través de la pàgina web www.eresperfectoparaotros.com.

Cal destacar que des de fa 28 anys Espanya és líder mundial en donació i trasplantament d’òrgans.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-3-juny-2020_md_51709767_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari