L’impost de la plusvàlua suposa per a les arques municipals 650.000 euros a Alzira

L’anul·lació de l’impost municipal de la plusvàlua segons una sentència del Tribunal Constitucional fa tremolar les arques dels ajuntaments. Una situació que pot afectar els ingressos municipals i per tant afectar als serveis que dona cada municipi. Davant això, tal i com va explicar al plenari de l’Ajuntament d’Alzira el regidor d’hisenda, es sol·licitarà que es compense als ajuntaments d’altra manera.

L’Ajuntament és actualment l’administració més pròxima i conforma el seu pressupost a través dels cobrament d’impostos i subvencions i transferències d’altres administracions. El Tribunal Constitucional ha emes una sentència que anula diversos articles de a llei de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, més conegut com la plusvalua municipal. Este impost que paguen aquells que venen un habitatge, és una de les fonts de finançament molt important per als ajuntaments. Per això la sentència ha alçat la veu d’alarma dels ajuntaments. En el cas d’Alzira, el regidor d’hisenda, Albert Furió explica al plenari, que per a l’ajuntament alzireny suposa uns ingressos previstos de 650.000 euros.

No obstant això, afirmava que si finalment no es cobrara este impost, s’hauria de compensar els ajuntaments d’altra manera. Albert Furió.

Deixa un comentari