fbpx

L’ORATGE / 15-05-2020Àudio 

Compartix la notícia

L’atmosfera seguirà inestable. A partir del migdia creixeran núvols d’evolució per les comarques més interiors que deixaran noves pluges en forma de tronades localment fortes (oratge més insegur la segona meitat del dia).

DEMÀ

La inestabilitat anirà a més per l’arribada des de l’interior peninsular d’un tàlveg associat en altura a una borrasca freda (situada al sud del país), que ens complicarà un poc més l’oratge amb la presència d’abundant nuvolositat i tronades que, a primeres hores del matí, podrien afectar ja punts del sud de València i nord d’Alacant. A partir del migdia creixeran més tronades per les comarques interiors que localment podran ser fortes, anar acompanyades de pedra i aparell elèctric. Amb molta facilitat podrien tocar el litoral.

Les temperatures baixaran de manera general entre dos i tres graus respecte a hui (aproximadament), i el vent entrarà de gregal (nord-est) amb ratxes moderades en el litoral i de llevant fluix en terra.

Finalment, el diumenge 17 (una vegada passe este tàlveg cap al Mediterrani), l’atmosfera encara presentarà un poc d’inestabilitat residual i seguirem amb més núvols que clars i algunes tronades que, a partir del migdia, tornaran a botar  per l’interior però de manera més puntual. Les temperatures tendiran a pujar per tot el territori.

La setmana pròxima començarà amb inestabilitat residual. El dilluns 18 tindrem núvols d’evolució a partir del migdia que podran deixar alguns ruixats per l’interior. Ja menys actius. A partir del dimarts 19 l’oratge s’estabilitzarà més i ja no tindrem precipitacions, fins i tot les temperatures tendiran a situar-se en valors més normals per a l’època.

Compartix la notícia

Deixa un comentari