fbpx

L’SMAC d’Alzira ha atés 552 treballadors en 2019

Compartix la notícia

En 2019 el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació Laboral (SMAC) d’Alzira ha atès 552 treballadors de 42 municipis, principalment d’Alzira i de les localitats de l’entorn, però també a poblacions més llunyanes, com ara Xàtiva, Ontinyent o Gandia, a qui l’SMAC d’Alzira els resulta més còmode que haver de desplaçar-se fins a València. A través dels actes de conciliació celebrats a l’SMAC d’Alzira en 2019, s’han acordat 2.006.871 €, entre indemnitzacions per acomiadament, salaris, reclamacions de quantitat i altres conceptes.

Des del 3 de setembre de 2013, es presta des d’IDEA, el servei de l’SMAC. El Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació Laboral és l’organisme encarregat d’intentar l’acord entre empresari i treballador, en relació amb conflictes derivats del seu contracte de treball, i que és previ i obligatori en la majoria dels casos a la via judicial.
L’òrgan reunix empresa i empleat per tal de reduir els litigis en l’ordre social i arribar a acords previs.
Esta descentralització del servei SMAC, mitjançant una encomana de gestió a l’Ajuntament, permet reduir el temps d’espera dels treballadors que, en molts casos, pot afectar el termini que tenen per presentar, si és el cas, demandes judicials davant els serveis públics d’ocupació o el Fons de Garantia Salarial (FOGASA). En quant a les empreses, es reduixen les quantitats que es veuen obligades a abonar per la demora en l’assenyalament de l’acte de conciliació per l’administració laboral.

Compartix la notícia

Deixa un comentari