Més de 100 assistents van acudir a la presentació de la revista local Algezira Xúcar

Compartix la notícia

El tercer volum de la revista d’investigació local Algezira Xúcar va ser presentat el passat divendres en el Saló Daurat del Cercle Alzireny, ple de gom a gom amb més de 100 assistents. Al llarg de 200 pàgines es repassa l’any 2019 amb breus frases. Ja són 400 els subscriptors que reben la publicació per tan sols 10 €.

L’acte va estar presentat pel subdirector de la revista, Vicent Garés, i comptà amb la participació del director de la publicació, Aurelià Lairón, el president de l’associació Alteris, Jesús Marrodán i l’alcalde, Diego Gómez, qui va ressaltar com fets del passat tenen incidència o reflex en l’actualitat. Lairón destaca alguns dels 14 articles en què es parla de temes de diferents segles de la història d’Alzira.

A més, el primer edil va anunciar que en breu es presentarà la Història d’Alzira, arreplegada en dos volums i amb un total de 1.500 pàgines.

Esta revista té dos precedents històrics: la revista Xúcar, creada l’any 1935 de manera privada, finançada amb subscripcions i publicitat. Es publicaren 5 números i el seu director va ser Vicente Pelufo Corts, que també era arxiver municipal. L’altre precedent és la revista Al-gezzira, revista d’estudis històrics que va ser impulsada per l’Ajuntament d’Alzira. Es publicaren 10 números, de caràcter anual, i també va ser coordinada per Aurelià Lairón.

Compartix la notícia

Deixa un comentari