Mor Carme Miquel, escriptora i acadèmica valenciana

La docent i escriptora Carme Miquel ha mort als setanta-quatre anys, després de tota una vida dedicada  a l’escola i la difusió del Valencià. Guanyadora del premi de novel·la Ciutat d’Alzira el 1998 i guardonada en 2018 per la Fundació Bromera, deixa un buit molt important al món cultural Valencià.

Carmen Miquel era membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i del Moviment de Renovació Pedagògica Freinet i ha publicat més d’una trentena de llibres. A més, del seu treball de mestra, durant quasi quatre anys, també ha estat presidenta d’Escola Valenciana entre el 1990 i el 1994 i de la Coordinadora d’Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l’Ensenyament Públic en Valencià. La seva novel·la Aigua en cistella, guanyadora del Premi Ciutat d’Alzira, ha estat reeditada més de deu vegades i ha venut més de 19.000 exemplars.

L’alcalde d’ Alzira, que ha coincidit amb ella en diferents projectes ha lamentat la seua mort, en unes sentides declaracions a esta emissora.

Carme Miquel va participar al programa d’esta casa Hàbitat Cultura fa uns mesos amb motiu del premi otorgat per al Fundació Bromera. Una entrevista que recuperarem este dijous 20 de juliol a les 17h de la vesprada.

Deixa un comentari