Un nou tractament del càncer de mama s’assajarà a l’Hospital de la Ribera

La patòloga Laia Bernet i el biòleg Carles Casterá, pertanyents al Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital d’Alzira i guardonats amb el prestigiós premi Alberto Anaya de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica i International Academy of Pathology assajaran una nova tècnica d’estudi del càncer de mama. Un projecte finançat per l’Institut de Salut Carlos III que es desenvoluparà amb la col·laboració de la Universitat de València i l’Institut Valencià d’Oncologia amb l’objectiu de determinar la validesa d’una nova tècnica d’estudi del tumor de mama en determinades pacients.

Algunes dones que presenten tumors de mama invasius tenen una major quantitat en les seues cèl·lules canceroses d’una proteïna anomenada HER 2, que és la responsable que estes cèl·lules creixen i es propaguen més ràpidament. Per este motiu, el seu estudi en càncer de mama és fonamental per al diagnòstic i tractament de la malaltia, ja que les dones que presenten una major quantitat d’esta proteïna poden beneficiar-se de teràpies dirigides específiques.

D’esta manera, el projecte de recerca que proposen els professionals de l’Hospital d’Alzira és una “prova de concepte, del resultat de la qual dependrà aprofundir o no en esta línia d’investigació”. Per este motiu, este assaig es durà a terme inicialment sobre 30 pacients i tindrà una durada aproximada d’uns 3 mesos.

Categories Salut

Deixa un comentari