Noves mesures Covid-19

La fi de l’Estat d’alarma presenta un nou escenari que encara no està definit a la Comunitat Valenciana. En les pròximes hores el Consell revelarà quin és el nou full de ruta, per afrontar esta nova desescalada, que necessita de l’aval del TSJ. En este sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar ahir que el Govern autonòmic estudia prorrogar el toc de queda, limitar les reunions a 10 persones i establir al 75% l’aforament dels espais de culte.

Tot i això, es tracta de mesures que la Justícia ha d’avalar perquè afecten els drets fonamentals dels ciutadans. El pròxim diumenge decau el tancament perimetral, després de sis mesos d’aïllament, però la Generalitat aposta per restringir la mobilitat nocturna de 00.00 a 06.00. És a dir, l’hostaleria recuperaria un segon torn per a sopars i suposaria un baló d’oxigen per al sector, però s’evitarien festes clandestines a l’àmbit privat o al carrer.

D’altra banda, la limitació a sis persones en públic i a dos nuclis familiars de convivència les privades es pretén ampliar fins a un màxim de 10 persones en reunions socials, tant privades com públiques, ja siga en espais oberts o tancats. Finalment, el Consell proposa un nou aforament del 75% en els espais de culte.

Deixa un comentari