Plans de la FVMP i la GV per recuperar-se de la covid

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha acordat amb la Generalitat Valenciana una sèrie de mesures per a ajudar als municipis valencians a recuperar-se de les conseqüències de la pandèmia. Dins del pacte institucional “Alcem-nos” els diferents representants dels municipis valencians s’han reunit en una taula de treball que finalitzarà el pròxim dilluns, 13 de juliol, en una segona ronda dels grups de treball.

Pel que fa a la vivenda s’ha acordat establir mesures que permeten reactivar els cascos antics i les zones despoblades i a més, prioritzar la utilització d’energies renovables. El grup de treball de despoblació ha acordat ficar en marxa plans d’ocupació municipals relacionats amb recursos mediambientals i la rehabilitació d’habitatges buits així com el reforçament dels centres de salut comarcals. En matèria de mobilitat i territori s’ha acordat, entre altres mesures, incentivar una aliança públic-privada que impulse el vehicle elèctric i les infraestructures de recàrrega.

Pel que fa a l’agricultura s’ha aprovat, entre altres acords, iniciar un programa de formació d’agents dinamitzadors en el medi rural i dotar de major pressupost a les partides municipals del sector agropecuari. En referència a la promoció econòmica, s’ha establit la creació d’un nou model econòmic local sostenible i la potenciació de les àrees empresarials de qualitat que faciliten la menor dependència de la indústria estrangera. I per últim, en matèria de finançament s’ha decidit incrementar el fons de cooperació municipal i prorrogar el bons socials als col·lectius d’alt risc a més d’establir bonificacions en els impostos municipals.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:

Ir a descargar 

Deixa un comentari