El Programa de Prevenció de Càncer Colorectal, una eina que salva vides
Avui, Dia Mundial contra el Càncer de Còlon convé saber que entre 2005 i 2020 s'han detectat més de 4.000 càncers a la C.V

El Programa de Prevenció de Càncer Colorectal de la Comunitat Valenciana ha permés detectar més de 4.000 càncers i quasi 43.000 adenomes entre 2005 i 2020. El diagnòstic primerenc d’estes lesions precanceroses i de càncers en estadis precoços faciliten el tractament i, en última instància, la disminució de la mortalitat per aquesta causa. Per això, hui, 31 de març es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon, per a, entre altres, conscienciar a la societat en matèria de prevenció.

Segons dades aportades pel departament de Sanitat, el càncer colorectal és el segon en freqüència entre tots els tumors si es consideren de forma conjunta els dos gèneres. Les últimes dades xifren la incidència en 3.826 casos: 41% en dones i 59% en homes. Així mateix, la infermera del Centre de Salut d’Alzira, Mar Ballesteros, ha convida a la ciutadania a participar en el Programa de Prevenció, destinat a dones i homes d’entre 50 i 69 anys. L’escoltem:

Deixa un comentari