Professionals de l’Hospital de la Ribera reben el Premi al millor article d’investigació atorgat per la Fundació Espanyola de Radiologia

L’article premiat revela que l’administració de contrast per via intravenosa per a dur a terme estudis radiològics no està associada amb un augment en el dany o amb l’alteració renal dels pacients, com afirmaven, anteriorment, algunes revistes científiques.

La Doctora Mª Dolores Ferrer és la principal autora de l’article guardonat amb el premi a millor article d’investigació de 2018 i 2019. Es titula “Administració de mitjà de contrast. Existeix risc de dany renal agut?” i recull les conclusions de l’estudi que els professionals del Servei de Radiologia de l’Hospital d’Alzira han realitzat sobre una mostra de més de 46.000 pacients. La investigació s’ha fet durant 6 anys i, segons afirma la Dra Ferrer, es tracta de la mostra més amplia de pacients estudiats a nivell mundial sobre este tema.
L’article va ser publicat en 2019 per la revista mèdica “Radiologia” i en ell també han participat els doctors Pau Montesinos i Miquel Forment i les doctores Esther Blanco i Esther Taberner, del Servei de Radiologia, així com l’analista de sistemes Elena Sanz. Escoltem aci l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-11-novembre-2020_md_60265426_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari