Prop de 800 persones es vacunaren ahir al punt de vacunació massiva instal.lat al Carrefour d’Alzira

Al voltant de 800 persones s’aproparen ahir al punt de vacunació instal.lat al Carrefour d’Alzira per a rebre la primera o la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19. Les cues per a vacunar-se han tornat a repetir-se hui al Centre Comercial Ribera del Xúquer, on el punt de vacunació estarà actiu fins les 7 de la vesprada i pel qual s’espera més afluència de persones que ahir. La Conselleria de Sanidad ha aprofitat les vacances de nadal per a fomentar esta campanya de vacunació massiva que demà continuarà al Carrefour de Cullera i que està destinada a primeres i segones dosis per a majors de 12 anys.

Mariví Verdeguer és adjunta d’infermeria al Departament de Salut de la Ribera i durant esta setmana es troba treballant als punts de vacunació masiva com l’instal.lat ahir al Carrefour d’Alzira. Ferragud valora molt positivament la jornada d’ahir i explica que es va administrar la pauta de vacunació a persones que per algun motiu no havien pogut vacunar-se abans, però també a persones que fins ara no havien volgut vacunar-se.

El Departament de Salut de la Ribera vacunarà la propera setmana de la tercera dosi els docents que viuen a la comarca. Si eres docent, esta setmana rebràs un SMS amb la data, lloc i hora de vacunació. Es vacunarà als centres de Salut de l’Alcúdia, Sueca i Alzira II, en horari de 15 a 20 hores.

Atenció primària

Segons l’ultima actualització de la Conselleria de Sanitat, Alzira compta amb 283 casos actius de Covid-19, 32 menys que dijous passat. Aixi mateix, la incidència acumulada es situa als 629 positius per cada 100.000 habitants. No obstant la incidència continua sent major respecte al mateix periode de l’any passat, quan no es superaven els 400 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat en el contagi augmenta, mentre els ingressos hospitalaris per covid-19 a l’Hospital de la Ribera disminueixen. Actualment en són 40 els pacients ingresats per Covid a l’hospital d’Alzira, 12 d’ells a l’UCI i 28 en planta. Dades d’ingrés molt per baix respecte a les de desembre de 2020. Una evolució positiva que l’infermera Mariví Verdeguer explica per l’impacte de la vacuna.

La pressió sanitària es trasllada ara als centres d’atenció primària. Des de Centres de Salut com Alzira I s’arriben a fer 500 telefonades al dia per seguiment de la Covid-19. Un fet que, explica Verdeguer, demana un gran esforç al personal sanitari i lleva temps d’atendre altres malalties.

Un problema que es repeteix al conjunt de la Comunitat Valenciana i front al qual la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha reunit este matí amb la Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria.

1 comentari a “Prop de 800 persones es vacunaren ahir al punt de vacunació massiva instal.lat al Carrefour d’Alzira”

  1. Los audios súper bien explicados y a las personas que somos prudentes , al menos a mi , me tranquiliza algo . Dentro de la situación . Muchas gracias 🙏🏼

    Respon

Deixa un comentari