Recomanacions de Sanitat per fer front a l’onada de calor

Esta onada de calor també té conseqüències per a la nostra salut. La Conselleria de Sanitat ha activat el nivell alt d’alerta sanitària en el 64% dels municipis valencians, entre ells Alzira. Evitar eixir al carrer i fer exercici físic intens entre les 12 i les 4 de la vesprada, però en una situació com esta, on s’espera que s’arribe als 40 graus s’ha de tindre més cura.
Les temperatures extremes es relacionen amb l’agreujament de patologies que ja tenim, respiratòries i circulatòries. Per això cal tindre especial atenció a les persones més vulnerables: persones majors i xiquetes.
Es recomana portar esta situació evitant eixir al carrer, buscar llocs frescos i a l’ombra, dur roba lleugera i protegir-se. S’insta també a veure aigua amb freqüència encara que no es tinga set i evitar el consum d’alcohol. Estar hidratat és bàsic per a combatre les altres temperatures, tal i com ho assenyala el metge Josep Esteve.

Una de les complicacions més severes a causa de les altes temperatures és el colp de calor. Els símptomes els descriu el mateix doctor.

En cas de colps de calor, cal mantindre la persona en un lloc fresc, sense fer un canvi de temperatura extrem i cal posar-se en contacte amb el 112 i demanar ajuda sanitària.

Deixa un comentari