Retiren les carpes exòtiques de les basses del Monestir de la Murta

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira ha retirat carpes exòtiques de les dos basses de l’entorn del Monestir de La Murta. 1.200 exemplars han estat eliminades de les bases, amb la tècnica de la pesca elèctrica. Des de la Regidoria de Medi Ambient i Transicioó Ecològica demanen als visitants del paratge anar amb compte i no dipositar espècies invasores, ja que tenen un impacte molt negatiu sobre les espècies autòctones com el gripau comú.
L’operació realitzada ahir pels tècnics de la Regidoria de Medi Ambient, amb la col.laboració de la direcció general de Conselleria es repeteix aproximadament cada dos anys i, abans de realitzar-la, els operaris es veuen obligats a retirar els exemplars autòctons de gripau comú, per no afectar-los a l’hora de pescar les carpes exòtiques, que són uan espècie invassora i que es reprodeix fàcilment arribant en poc de temps.
Des de l’Ajuntament demanen a tots els visitants del Paratge que no diposite cap espècie de peix en les basses, ja que són invassores i molt difícils de retirar una vegada han assentat la seua població.

Compartix la notícia

Deixa un comentari