fbpx

La Ribera en Bici extrau diverses conclusions de la crisi del Covid-19

Compartix la notícia

La Ribera en Bici reflexiona sobre el Covid-19 i assegura que cal prohibir el comerç d’animals silvestres. Els estudis actuals conclouen que l’origen del coronavirus és un animal que ha contagiat un humà i per tant, indica l’organització, hem de deixar de capturar-los. Una vegada l’animal va contagiar el primer humà, el virus es va expandir ràpidament per tot el continent i això és conseqüència, segons La Ribera en Bici, de la hipermobilitat que patim al nostre segle i que suposa un greu risc per a la salut de les persones.

Arran la crisi sanitària provocada pel coronavirus, La Ribera en Bici ha extret algunes deficiències que tenim com a societat i que han empitjorat la situació, al parer seu. Així, ha extret una sèrie de lliçons com ara la lentitud dels Governs a l’hora de prendre decisions per protegir la ciutadania. A més, l’organització assegura que esta crisi deixa al descobert la necessitat de millora de la sanitat pública que s’ha vist desbordada davant la multitud de contagis. Una altra de les conclusions és que hem de protegir les persones que viuen al carrer o que no tenen recursos perquè són un altre factor de risc a l’hora de propagar el virus.

Una altra responsabilitat per a Ribera en Bici és fomentar el sentit comú i la responsabilitat de tota la ciutadania. Al seu parer, hauríem d’actuar amb més civisme i intel·ligència sense necessitat d’ordres i protocols del Govern. Per últim, l’organització insistix també que s’hauria d’augmentar la investigació pública i la col·laboració internacional per tal d’acabar més ràpidament amb esta crisi. I a més, cuidar les persones que tenim més a prop i que treballen per nosaltres com ara els comerciants locals o els agricultors.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-17-marc-2020_md_48993247_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari