fbpx

Salut Pública alerta sobre els riscos associats al consum d’alcohol

Compartix la notícia

Salut Pública dedica esta setmana a la sensibilització sobre els riscos associats al consum d’alcohol. I és que tot i que l’alcohol està arrelat als nostres costums, la seua incidència és la responsable de malalties com el càncer o la hipertensió, però a més també te un impacte directe en els accidents de trànsit, la violència de gènere o els suïcidis.

Segons les dades de Salut Pública l’alcohol és la causa del 18% dels suïcidis i del 30% dels accidents de trànsit. Però  amés també provoca atacs d’epilèpsia, cirrosis hepàtica, pancreatitis i càncers tan greus com el de mama, boca o un dels més comuns, el càncer colo rectal.

A més, l’alcohol també està present en un de cada tres accidents de trànsit i en el 185 dels casos de violència de gènere.

Des de Salut Pública, recomanen un consum moderat d’alcohol, especialment en les dones que són més vulnerables, perquè el cos femení metabolitza pitjor les begudes alcohòliques, i està totalment desaconsellat en diferents èpoques de la vida de la dona i durant l’adolescència.

Compartix la notícia

Deixa un comentari